mandag den 31. august 2009

Hjemmesyede lavendel-fugle

I Stof & Stil's nye bolig/julekatalog er der er gratismønster på denne fugl. Lige til at tegne af. Jeg har udfyldt fuglene med tørret lavendel fra haven.

Ja, der gik faktisk lidt storproduktion i den. Nu har jeg lidt at pynte efterårets værtindegaver med.

søndag den 30. august 2009

Hæklet armbånd til BY GROTH kjolen

Vi skal til bryllup - UDEN Anton. Uhh jeg glæder mig. Ingen man skal skifte ble på i tide og utide, ingen der smider sig ned og skriger når det er mest upassende og ingen der smører sig selv og mig ind i mad osv osv...

Brylluppet holdes på Gl. Skovriddergård i Silkeborg. Behøver jeg at nævne, at der ikke er nogen i vores husstand der er voksne nok til at lade være med at kalde stedet for "Skovskidergården"?? Nå, men vi glæder os rigtig meget og mange forberedelser er gået forud.

Jeg har bla. i et par uger arbejdet på at finde passende beklædning til min efterhånden tunge graviditetskrop. Det skulle være noget festligt, elegant OG behageligt - mange krav. Men det er lykkes (syntes jeg selv. Hvis det bare selvbedrag er det også ok med mig) Billedet nedenfor er lånt fra BY GROTHs hjemmeside. Modellen kunne have været mig.... vi har i hvert fald både kjolen og hårfarven tilfælles. Min kjole buler lidt mere ud ca. midt på.
Accessories er prikken over i'et. Jeg har naturligvis hæklet mig et sølvarmbånd med en lille stofbetrukket knap til lejligheden. Total bryllupsklar.

onsdag den 26. august 2009

Hjemmesyet nøglesnor med god stil"Brormand" og jeg har lavet en nøglesnor ud af, syntes jeg, det fedeste bånd med tal. Båndet er syet på et stykke hør og afsluttet med en karabinhage til nøglerne.
Det er ligesom mit øje bliver grafisk tilfredsstillet af at se på det bånd. Der er noget med tal og bogstaver lige for tiden. Jeg bliver ved med at vende tilbage til emnet.

søndag den 23. august 2009

Perlestrikket bolerovest i Wool

Jeg har glædet mig til at tage denne vest i brug. Den er strikket i Wool fra Stof & Stil. Opskriften er ligeledes fra Stof & Stil. Broderierne er egen fri fantasi og ligeledes udført i Wool. Se model og garn i det nye Stof & Stil katalog der netop er udkommet.


Mille fleur sting og franske knuder....Et lækkert nummer er prikken over i'et....

lørdag den 22. august 2009

Retrostil til dukkesengen

Stoffet "Noah's ark" som jeg købte i Stof & Stil, fordi jeg syntes det var så fint, at jeg bare måtte eje et stykke. Er nu blevet omdannet til et fint sæt sengetøj til den lille dukkeseng, som jeg købte sidste weekend på Sunds kræmmermarked.Jeg syntes det passer godt til elefanten Bodil - Anton er ligeglad om det passer til noget som helst. Han elsker bare at putte både Bodil og dukken Ruben i sengen. Jeg tror han bliver en god storebror.

søndag den 16. august 2009

Formland og antikvitets/gammelt skrammel marked

Fredagen bød på Formlandmesse hvor jeg, ud over vand i benene, gik fra med god inspiration og lyst til "lige at give hele huset en ansigtsløftning". (I vores tilfælde vil der dog nærmere være tale om et større plastisk indgreb) Man kan jo altid starte med nye sofapuder - så jeg har lige afprøvet min nye stencilskabelon og lavet et par fine hørbetræk. Resten af huset må lige vente med at blive shinet op til en anden dag.
Søndag - he he. Kræmmermarked i Sunds. Antikviteter/gammelt skrammel. Mest af det sidste. Men indimellem står der en sand skat og gemmer sig. F.eks. disse jagttrofæer, som nær havde kostet mig mit ægteskab, da Dan opdagede at jeg havde købt dem. Nu mangler jeg bare et rigtig godt sted at hænge dem. Dan vil sikkert foreslå "inde i brændeovnen eller ude i garagen".
Et andet fantastisk fund er denne gamle dukkeseng. Den skal bare lige støves lidt af og have noget fint sengetøj, så er den klar til at blive leget med igen. Dan syntes det er noget uhumsk skrammel og Anton tror det er en racerbil, som man kan bruge til at jage hunden rundt i stuen med. Sig mig - er der ikke nogen der forstår sig på gamle skatte, ud over mig?

onsdag den 12. august 2009

Mini patchwork - det er det de unge vil ha'

Et projekt udsprunget direkte fra hjertet. Mini patchwork - det måtte bare prøves.
En stak firkanter på 5x5 cm og min nye "Brormand NV-50", og pludselig har man en lap af mini firkanter, som aldrig nogen sinde bliver til noget større end en brødbakkeserviet. Egentlig ikke nogen særlig smart brødbakkerserviet. Men den kommer fra hjertet og den var sjov at lave. Sådan er det med så mange hobbies..... Ingen nævnt, ingen glemt.
mandag den 10. august 2009

Havde nær stukket ild til mig selv...

Endelig efter en god uges rejse fra det fjerne land - Sverige, er "Brormand NV-50" arriveret Ikast.
Jeg kastede Anton fra mig, da jeg kom ind ad døren og fik mand og hund sparket til side, inden jeg begyndte at bide og flå mig igennem papkassen der indeholdte min nye følgesven.
Og endeligt blev vi forenet. Jeg satte tråd i brormanden og lagde forsigtigt ud med en lige-ud-stikning. Hmm....undertråden opfører sig som en utilpasset ung. Tråder om. Hmm...problem ej løst. Tråder om IGEN..og IGEN...og IGEN. Hvad f..... er det for noget elendigt svensk lo...?
Kaster mig på sofaen imens jeg forsøger, at lade være med at selvantænde af arrigskab.
Mand kommer med gode råd og opmundring. Kaster mig igen over brormanden. Og pludselig er problemet løst. Det var da trådspændingen der fik undertråden til at danne frotté.
Nu ligger den kreative verden for min og brormands fødder. Jeg skal bare lige have noget tid..... Mon man også kan købe det billigt i Sverige, og i så fald, hvor lang er leveringstiden?

søndag den 9. august 2009

Gang i ny inspiration

I Stof & Stil kan man netop nu købe nye stencilskabeloner med både bogstaver og tal. Jeg er naturligvis helt solgt til dem, fordi jeg selv har stået for udviklingen af dem, og jeg har glædet mig til at de kom i butikkerne. Stilen passer rigtig godt til groft hør og bomuld.

Bogstaverne kan bruges til at lave initialer eller til at kombinere hele ord.


Skabelonerne er lavet af klar plast der kan vaskes og bruges et utal af gange. Bogstaverne koster 32,95 og tallene koster 19,95.


Nu ligger landet jo sådan, at jeg faktisk er gammel "tekstil-tryk-underviser-kloge-åge". Så jeg har da lige fundet min gamle værktøjskasse frem fra kælderen. Men mindre kan altså gøre det. Et lille stykke skumgummi er nok.

torsdag den 6. august 2009

Imens vi venter på "Brormand NV-50"

Jeg er i skrivende stund ved at om sætte min nyerhvervede SP opsparing til en ny symaskine. Det er sådan noget der sker, når man pludselig bliver gjort opmærksom på, at man faktisk for snart en del år siden, sparede nogle penge op. Tænk engang - hvis ikke det havde været fordi jag faktisk nærmest blev tigget og bedt om at omsætte formuen i en ny symaskine, så havde jeg aldrig skænket pengene en tanke. Man burde jo bruge pengene på uldne sokker til drengen og Reima flyverdragter. Men nej.

Stor research er gået forud, og valget faldt på en Brother NV-50. Jeg har tilbragt de sidste 17 år sammen med en Husquarna, som skam har fungeret upåklageligt. Tak for det. Men man er jo gået hen og blevet lidt krævende med årene. Et slags knaphul er ikke længere nok. Nej, nu skal man have 10 forskellige at vælge imellem.....og broderede ranker, korssting, cirkler og trekanter. Og HELE alfabetet!! Og ja jeg har fortjent den. I sandhed - jeg har fortjent den. Den gamle Husquarna er iøvrigt også bare en jeg har lånt, indtil jeg fik råd til at købe min egen. Tak SP-far. Nu kan min mor endelig få sin Husquarna tilbage.

Brormand NV-50 er svensker. Han er på vej fra Skövde Symaskiner i Sverige. En rigtig indkøber går jo efter den bedste handel. Også selvom at SP-fars penge ender i udlandet. Skruppelløs samfundsborger eller snedig indkøber - jeg har gjort en god handel.
Indtil videre har brormand brugt 4 dage på at rejse fra Skövde til Göteborg. Meget foruroligende taget i betragtning af, at han meget gerne skulle ende i Ikast. Og gerne i denne uge hvis man spørger mit temperament. Men når man kan bruge 4 dage på en svensk indenrigsrejse, så tør jeg ikke gætte på hvor lang tid det vil tage for ham, at tilbagelægge den lange tur over både sund og bælt. Venter.....og venter.....og venter.

mandag den 3. august 2009

Gaven til Carl Emil

Der er kommet en dåbsgave til lille Carl Emil ud af min symaskine. Et juniorsengesæt med afrika-dyr. Stoffet er fra Stof & Stil og er så fint så fint - og så passer det lige godt til drenge som til piger.